Tenn Employee Experience: Å fremme en myndiggjørende kultur (del 3 av 5)

Denne artikkelen er oversatt automatisk. For best mulig opplevelse anbefaler vi at du leser den på engelsk.
Du kan enkelt bytte språk ved hjelp av menyen.

Når vi fortsetter arbeidet med å forbedre Employee Experience (EX), støter vi på en viktig drivkraft: bedriftskulturen. Kulturen i en organisasjon former de ansattes hverdagsopplevelser. Det er de felles verdiene, normene og praksisene som definerer "hvordan vi gjør ting her".

Kulturens rolle i Employee Experience

En positiv bedriftskultur kan øke engasjementet, produktiviteten og evnen til å holde på folk. Dessuten kan den bli et konkurransefortrinn når det gjelder å tiltrekke seg de beste talentene.

Å bygge en myndiggjørende kultur

Så hvordan kan du skape en kultur som gir medarbeiderne selvstendighet? For det første er tydelighet avgjørende. Alle bør forstå organisasjonens misjon, verdier og mål. Disse prinsippene bør ligge til grunn for beslutningstaking på alle nivåer i organisasjonen.

Deretter må du investere i medarbeiderne dine. Tilby lærings- og utviklingsmuligheter for å hjelpe medarbeiderne med å utvikle seg profesjonelt. Anerkjenn og belønn prestasjonene deres. Sørg for at de vet at bidragene deres blir verdsatt.

Til slutt bør du fremme samarbeid og inkludering. Oppmuntre til teamarbeid, og sørg for at alle stemmer blir hørt. En kultur som gir mestring, er en kultur der mangfoldet feires, og der ulike perspektiver er velkomne.

Dyrk tillit og selvstendighet

Tillit og autonomi er kjennetegnene på en myndiggjørende kultur. Når medarbeiderne føler at de har tillit, er det mer sannsynlig at de tar initiativ, tar beslutninger og føler eierskap til arbeidet sitt.

Å skape tillit innebærer konsekvent kommunikasjon, åpenhet og rettferdighet. Det betyr å holde det vi lover, og å stå til ansvar når det begås feil.

Når det gjelder autonomi, handler det om å gi medarbeiderne frihet til å gjøre sitt beste. Det betyr ikke at de skal finne ut av alt på egen hånd. I stedet handler det om å gi dem klare forventninger og de ressursene de trenger, og deretter trekke seg tilbake for å la dem briljere.

I neste del av serien vår skal vi se nærmere på lederskapets rolle i utformingen av Employee Experience. Følg med!