Direct en adequaat antwoord op vragen van medewerkers

Volautomatische servicedesk voor medewerkers

De Harry van HR Servicedesk is een slimme assistent die vragen van medewerkers in ruim 75% van de gevallen automatisch – op basis van machine learning – kan beantwoorden. Zo bespaart hij dus veel tijd voor de HR-afdeling en hebben medewerkers direct en adequaat een antwoord.

Terwijl Harry de medewerker virtueel te woord staat meet hij het sentiment zodat in het Harry van HR dashboard inzichtelijk wordt wat voor vragen en kwesties in de hoofden van medewerkers zitten. 

Neem bijvoorbeeld het aanvragen van een werkgeversverklaring. Als medewerker stel je hier een vraag over aan Harry en hij zorgt direct dat een verzoek wordt klaargezet binnen de verantwoordelijke afdeling. Deze verzoeken en andere ‘complexe’ vragen waar Harry het antwoord niet direct op weet zijn inzichtelijk én te beantwoorden via het dashboard door een collega.

Play Video

Directe antwoorden voor jouw medewerkers

De Harry van HR Servicedesk verhoogt tevredenheid
en verlaagt de werkdruk op de HR-afdeling.

Het sentiment van de organisatie

Met een interne servicedesk voor je organisatie automiseer je het proces omtrent veelgestelde vragen, zoals:

  • Ik ben mijn wachtwoord vergeten.
  • Ik wil een vrije dag aanvragen.
  • Is er een fietsplan?
  • Ik wil een laptop aanschaffen, kan ik daar korting op krijgen vanuit mijn salaris?

Deze en andere vragen zien wij binnen elke organisatie terugkomen. Daarom hebben we Harry getraind met meer dan 300 veelgestelde vragen van medewerkers. Op deze vragen weet Harry op basis van slimme Machine Learning en NLP technieken te herkennen waar de medewerker precies naar op zoek is.

Harry is uitbreidbaar per organisatie. Zo kun je alle antwoorden bewerken via het dashboard van Harry van HR en houdt Harry zicht op de kwaliteit van het antwoord door je een seintje te geven als deze bijvoorbeeld in het afgelopen jaar niet is bijgewerkt. Wil jij dat Harry getraind is met specifieke vragen en antwoorden van jouw organisatie dan biedt het team van Harry van HR hier uitgebreide consultancy en dienstverlening in.

Zo stel je de gehele organisatie in staat de focus te verleggen van het beantwoorden van veelvuldig terugkerende vragen naar de zaken die er écht toe doen. En dat terwijl medewerkers direct en 24/7 antwoord krijgen op hun vragen.

Wij zijn blij met Harry van HR

[everest_form id="216"]

Contact opnemen?

Telefoon
071 – 569 0220

Adres
Eerste Stationsstraat 185 te Zoetermeer

Email
hi@harryhr.com

Scroll to top