Op een positieve wijze naar de volgende uitdaging

Verkrijg inzicht in de redenen voor uitstroom

Wanneer een medewerker uitvliegt naar een andere organisatie verlies je een deel van de organisatie en in veel gevallen ervaring. De inmiddels ex-werknemer kijkt inmiddels al erg uit naar de nieuwe uitdaging bij de volgende werkgever maar waarom hij of zij uitvliegt wordt nooit gevraagd.

Door offboarding onder te belichten krijg je maar slecht grip op het uistroompercentage; je weet immers niet de echte redenen van het kiezen voor een nieuwe werkgever. Was het salaris niet competitief, de werkdruk te hoog of was het werk simpelweg niet leuk?

Met het Harry van HR platform stel je in een handomdraai een laagdrempelige maar verhelderende vragenlijst in zodat je grip krijgt op het uitstroompercentage. Nog belangrijker; nu je inzicht hebt in de redenen van uitstroom kun je hier met de organisatie iets aan gaan doen en zodoende het uitstroompercentage verlagen; uiteraard in combinatie met de andere tools van Harry van HR.

Welkom bij de organisatie!
Struin het intranet maar af dan kun je volgende week van start.

Is natuurlijk niet meer van deze tijd.

Harry van HR ondersteunt duurzame groei voor onder meer

Ambassadeurs voor de organisatie

Wanneer je een medewerker goed begeleid en aanhoort gedurende het offboarding-proces zal diegene je voorzien van waardevolle informatie. Tegelijkertijd ervaart deze persoon het proces op een positieve en open manier waardoor hij of zij geen wrok zal hebben richting de organisatie. Een warme offboarding dus.

Doordat het proces op deze wijze wordt ervaren zal de persoon in kwestie een leven lang deze ervaring met zich meedragen en deze ervaring delen met zijn of haar netwerk. Het feit dat deze persoon om welke reden dan ook toe was aan een nieuwe uitdaging betekend dus niet dat hij of zij vanuit het persoonlijke netwerk geen nieuwe medewerkers meer kan aandragen bij de ‘oude werkgever’. Kortom, door warme offboarding toe te passen maak je van ex-medewerkers een pool van organisatieambassadeurs.

Het platform van Harry van HR vergaart geautomatiseerd inzicht in de redenen waarom iemand uitstroomt en zorgt ervoor dat de medewerker in kwestie zoveel mogelijk kennis en ervaring deelt voor zijn of haar vertrek.

[everest_form id="216"]

Contact opnemen?

Telefoon
071 – 569 0220

Adres
Eerste Stationsstraat 185 te Zoetermeer

Email
hi@harryhr.com

Scroll to top