Ontwikkeling en vitaliteit door de inzet van een intern LMS

Training en bijscholing voor medewerkers

Harry gelooft in een leven lang leren; soms omdat het moet maar vaak omdat het leuk is. Maar hoe maak je leren leuk binnen de organisatie?

Met het Learning Management System dat is ingebouwd in het platform van Harry van HR kunnen medewerkers vanuit de Harry van HR app op een laagdrempelige manier cursussen volgen. Het cursusaanbod kun je zelf aanvullen vanuit het dashboard. Hier kun je ook de inhoud van een cursus vormgeven; bijvoorbeeld omdat een stukje content verouderd is.

Om het volgen van een cursus verder te promoten kent het LMS van Harry van HR coins toe na het afronden van een cursus. Deze punten tellen zowel in teamverband als individueel niveau op. Tevens wordt een bericht geplaatst op de Social Wall zodat directe teamleden op de hoogte zijn dat een van hun collega’s een cursus heeft gevolgd en coins heeft verdiend voor het team; ook kunnen ze via dezelfde Social Wall post een complimentje geven aan de collega die de cursus zojuist heeft afgerond.

Het cursusaanbod van de organisatie op één plaats inzichtelijk

En door het Employee Loyalty Program van Harry van HR wordt het volgen van trainingen beloond

Harry van HR ondersteunt duurzame groei voor onder meer

Stimuleer vitaliteit voor een fit bedrijf

Vitale medewerkers zijn minder vaak ziek, performen beter en voelen zich gelukkiger. Kortom, je wilt dat medewerkers in jouw organisatie vitaal zijn.

Daarom biedt Harry van HR ook een uitgebreide vitaliteitsmodule aan binnen het LMS voor organisaties. In deze module reiken we handvaten uit aan medewerkers op het gebied van bewegen, welzijn en mindfullness.

De cursussen op het gebied van vitaliteit zijn zo opgebouwd dat je slechts vijf minuten per dag nodig hebt om hier meer over te leren; een goede investering voor jou en jouw medewerkers dus!

In het dashboard van het Harry van HR Platform maken we inzichtelijk welke cursussen uit het cursusaanbod van de organisatie worden gevolgd. Daarbij zie je ook wat de verhouding man/vrouw, leeftijdscategorie en afdeling-/teamaandeel is. Dit stelt je in staat om in te zoomen op de teams waar vitaliteit nog onderbelicht is en tevens om teams die al erg goed op dit gebied presteren te laten fungeren als vitaliteitsambassadeurs in de organisatie.

Uiteraard wordt het volgen van een training op het gebied van vitaliteit ook beloond met coins binnen het Employee Loyalty Program.

[everest_form id="216"]

Contact opnemen?

Telefoon
071 – 569 0220

Adres
Eerste Stationsstraat 185 te Zoetermeer

Email
hi@harryhr.com

Scroll to top